Fašničko raspoloženje nije zaobišlo ni Popovčane

Proteklog je vikenda bilo veselo i na području Popovače. Prije svega, u subotu je ispred Doma kulture uspješno održan Popovački urnebesni karneval koji je okupio oko 500 sudionika.

Događanje, koje organizira tamošnja Turistička zajednica započelo je tradicionalnim pokladnim defileom kroz uži centar grada u pratnji zaprega Konjogojske udruge Moslavina, dok se druženje potom nastavilo na Trgu II uz predstavljanje maski i proglašenje najboljih. .

Najboljom pojedinačnom dječjom maskom proglašen je Spužva Bob Skockani, a najboljom grupnom dječjom maskom Afrikanci, odnosno dječja skupina Slonići. Titulu najbolje grupne maske među odraslima odnijela je Academia Cravatica članova Matice umirovljenika Nova Gradiška, a u konkurenciji pojedinačnih maski Ludi znanstvenik. Tome je uslijedio bogati zabavni program do kasnih večernjih sati.

Također, fašničko raspoloženje nije zaobišlo ni mještane Potoka. Maskenbal u tamošnjem Društvenom domu organiziralo je Kulturno-umjetničko društvo Potočanka, a okupio je mnoštvo malih i velikih maškara s područja Grada Popovače te susjedne Velike Ludine.

– Mališani su uživali u sunčanom poslijepodnevu uz društvene igre, crtanje, pjevanje i plesanje, a svakako zanimljivo je nakon mnogo godina, uz trenutno popularne likove iz crtića, bilo vidjeti i djecu maskiranu u omiljene im životinje, poručila je predsjednica KUD-a Ljiljana Masnjak.