Evo što očekuje kafiće i restorane kada otvore vrata

Razmišlja se da im se radno vrijeme ograniči

Tomislav Miletić/PIXSELL

Krunislav Capak kazao je na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera kako su usuglasili preporuke za vjerske obrede s Hrvatskom biskupskom konferencijom, a izrađene su i upute za druge konfesije, koje će također biti objavljene.

– Preporuka je fizička distanca i naputak kako bi se crkva trebala popunjavati, odnosno da oni koji ulaze u crkvu odlaze na najudaljenija mjesta, a HBK će izdati i posebna uputstva za vjernike, rekao je Capak.

Kad je riječ o uputama za rad kafića i restorana te hoće li raditi nedjeljom, Capak kaže da se o tome još nije razgovaralo ali se razmišlja da im se radno vrijeme ograniči, kako je to u brojnim europskim zemljama.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će se početkom idućeg tjedna o tom pitanju održati sastanak s resornim ministrom i predstavnicima ugostitelja, kao i s ministricom kulture oko rada kazališta i drugih javnih događaja u kulturi.

– Razmišljamo par tjedana unaprijed. Svi se nadamo da će nam epidemiološka situacija omogućiti da pokrenemo što više aktivnosti i djelatnosti, poručio je Božinović.