Evo kako sve možete pomoći ukrajinskim izbjeglicama

Hrvatski Crveni križ otvorio je donatorski telefon i prikuplja humanitarnu pomoć
crveni križEmica Elveđi/PIXSELL

Iz Hrvatskog Crvenog križa izvijestili su da su počeli prikupljati materijalnu humanitarnu pomoć – hranu i higijenske potrepštine za izbjeglice iz Ukrajine, a pokrenuli su i donatorski telefon 060 9011.

Hrvatski Crveni križ objavio je popis hrane, a na popisu su: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu

Potrebne su i higijenske potrepštine: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Građani koju mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, navedene proizvode mogu donirati u najbližem društvu Crvenoga križa diljem Hrvatske te u Logističkom centru Hrvatskog Crvenog križa u Jelkovcu, stoji u priopćenju.

Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru).

I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun: IBAN: HR0923600001503056530, Poziv na broj odobrenja : 705 u Zagrebačkoj banci d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10. Primatelj je Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb, a za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX. Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.

Aktualno
Hrvatska