Europskim projektom Udruga slijepih grada Kutine i dijela SMŽ osigurala videćeg pratitelja za svoje članove

U te je svrhe iz Europskog socijalnog fonda povučeno 497.995 kuna
udruga slijepih kutinaGrad Kutina

Gradonačelnik Zlatko Babić u društvu pročelnika Željka Tomičića na radnom je sastanku obišao Udrugu slijepih grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije.

Jedna od tema sastanka bio je i projekt “Vaše oko-naš pratitelj!” za koji je Udruga ostvarila financiranje od strane Europskog socijalnog fonda u visini od 497.995 kuna. U sklopu tog projekta zaposlen je videći pratitelj koji brine o 16 korisnika usluge, odnosno članova Udruge koji su javili kako su im potrebne usluge pratitelja.

– Projekt se provodi od travnja 2020. do travnja 2022. godine, a glavni mu je cilj povećanje socijalne uključenosti i unapređenje kvalitete života slijepih osoba (članova Udruge) na području grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije. Projekt je prilika da korisnici usluge postanu punopravni članovi svoje zajednice i da na dostojanstven način ostvaruju svoja prava i ispunjavaju svoje obaveze, rekao je predsjednik Udruge Mario Merhaut.

– Videći pratitelj pruža uslugu pratnje slijepoj osobi, vozi ju od točke A do točke B, pročita joj određene informacije i dokumente, daje joj nužne informacije do kojih ne može sama doći, no ono što je svakako najvažnije korisnicima te usluge je pažnja, razgovor i društvo koje im pružamo, nadodala je Helena Ložar, voditeljica projekta.

Udruga slijepih dugi niz godina aktivna je u društvenom životu Kutine i šire te nizom projekata nastoje ukazati na probleme svojih članova i unaprijediti njihov položaj u društvu, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

– Ove godine za dva projekta, Bijeli štap i Slijepi u kuhinji, Udruga slijepih je ostvarila 24.000 kuna iz proračuna Grada Kutine te se nadam i ubuduće dobroj suradnji s Udrugom, rekao je Babić.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija