Epidemiološka slika i nadalje dobra – u posljednjih 24 sata zabilježeno 40 novih oboljenja

Broj oboljelih koronavirusom u Republici Hrvatskoj trenutno je 1 222

Davor Puklavec/PIXSELL

Od jučer je u Republici Hrvatskoj zabilježeno 40 novih infekcija koronavirusom te se njihov broj popeo na 1 222, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Obavljeno je 11 464 testiranja, od čega njih 617 u posljednja 24 sata.

– Nažalost, imamo jednog preminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti. Riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Trenutno je 36 bolesnika na mehaničkoj ventilaciji, odnosno 2 manje nego jučer, a hospitalizirano je 372 osobe. Od COVID-a-19 do sada se oporavilo 130 pacijenata što je za 5 više od nedjelje.

– Ponosni smo na sve one građane koji slušaju upute i čuvaju druge. Međutim, moram vam reći da u ovoj infekciji ne spašavamo sami sebi. Upravo spašavamo druge i tu je bit ove solidarnosti. Naši rezultati su dobri, linija je i dalje linearna, ali ne smije biti mjesta za opuštanje. Ako želimo da ova ugroza traje kraće moramo izdržati, biti dosljedni i pridržavati se mjera Stožera civilne zaštite, zaključio je Beroš.