Energetska obnova bolnice u Popovači ponovno u punom jeku

Radovi teški 8.5 milijuna kuna većinskim su dijelom financirani sredstvima fondova EU te iz proračuna Sisačko-moslavačke županije, a da nije bilo tromjesečnog prekida zbog pandemije, već bi bili dovršeni

U tijeku je energetska obnova Neuropsihijatrijske bolnice “dr. Ivan Barbot”. Radovi teški 8.5 milijuna kuna većinskim su dijelom financirani sredstvima fondova EU te iz proračuna Sisačko-moslavačke županije, a da nije bilo tromjesečnog prekida zbog pandemije, već bi bili dovršeni.

Trenutno se izvode na zgradi kuhinje i restorana, gdje je zamijenjena kompletna unutarnja rasvjeta, dok je pri kraju izmjena stolarije i postavljanje kamene vune na vanjske zidove.

S obzirom na to da se obnova vrši na nekoliko objekata, valja istaknuti kako je postavljanje kamene vune završeno na zgradama VI, VII i IX te započinje na objektima Laboratorija i Prosekture. Nadalje, na zgradama VI, IX, Laboratorija i Prosekture uskoro bi trebala započeti zamjena unutarnje rasvjete, koja je ona dovršena na zgradi VII. Također, za sve spomenute objekte iščekuje se nova stolarija koja bi trebala stići kroz narednih dvadeset dana.

Radove u Popovači obišli su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec, koji su izrazili zadovoljstvo viđenim te kvalitetom izvedenih radova.