Ekipa Udruge vinograda i voćara Škrlet pobjednik ovogodišnje popovačke Gulašijade

Drugo mjesto pripalo je Željku Plantosaru, a treće ekipi "Gurmani 5XL"
gulasijada22

Na Trgu II. u Popovači uspješno je održano 5. natjecanje u pripremanju Moslavačkog gulaša na kojem je sudjelovalo 18 ekipa, među kojima njih 17 u natjecateljskom dijelu.

O najboljem gulašu na temelju boje i izgleda, okusa i gustoće te teksture i pripreme odlučio je stručni žiri u sastavu Tomislav Špiček, Ivica Šimić i Branko Uvodić, a prema njihovim komentarima, upravo je jedan “odskočio” od ostalih. Najboljim moslavačkim gulašem proglašen je onaj Udruge vinogradara i voćara Škrlet s osvojenih 170 bodova, dok su drugoplasirani i trećeplasirani imali 153, a nakon ponovnog kušanja, žiri je odlučio da drugo mjesto pripada Željku Plantosaru, a treće ekipi “Gurmani 5XL”.

Osim kušanja gulaša natjecatelja, okupljeni su posjetitelji mogli probati i odličan gulaš Udruge kuhara grada Popovače, koji je također bio odlično ocijenjen, sa 157 bodova, no, nije bio u natjecateljskoj konkurenciji.

Druženje okupljenih uveličao je koncert Stjepana Jeršeka Štefa i Džentlmena, a za najmlađe je i ovoga puta bila organizirana besplatna igra na napuhancu.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija