Dvjema popovačkim obiteljima osiguran privremeni krov nad glavom

Dostavljeni su im stambeni kontejneri

Dvjema obiteljima s područja Popovače na čijim je objektima uslijed potresa nastala iznimna šteta i više nisu za sigurnu upotrebu, dostavljeni su stambeni kontejneri.

– Nakon što je pregledom statičara utvrđeno kako su njihove kuće neuporabljive, odmah je nadležnom Stožeru civilne zaštite upućen zahtjev za nabavku stambenih kontejnera budući da Grad trenutno ne raspolaže nekretninama u svom vlasništvu u kojima bi im osigurao adekvatan smještaj. Pored kontejnera Caritasa koji su preko Stožera iz baze Lekenik isporučeni na dvije lokacije u Popovači, jedan kontejner dostavljen je prije 15-ak dana i obitelji u Gornjoj Gračenici tako da je svim građanima koji su najviše pogođeni potresom osiguran privremeni smještaj, obrazložio je gradonačelnik Josip Mišković.

Stambeni objekt jedne od tih obitelji nije moguće sanirati te su već pokrenute aktivnosti pripreme projektne dokumentacije za izgradnju nove kuće i osiguranja komunalnih priključaka tog objekta.

– Riječ je o inicijativi koju je pokrenuo Grad Popovača, a podržana je potom od strane nekoliko udruga građana i privatnih donatora, nadodao je Mišković i zahvalio svima koji su se angažirali oko pomoći sugrađanima koji su značajnije pogođeni potresom.