DVD Popovača ponosan odličnim odazivom članova na intervencije

Na 127. skupštini DVD-a Popovača, Upravni odbor izrazio je ponos zavidnim odazivom članova na vatrogasne intervencije, kojih je Društvo tijekom protekle zabilježilo 18. Kako je istaknuto, Dobrovoljno vatrogasno društvo Popovača intervencije nije obavljalo samo u svom naselju, već na čitavom gradskom području kao i u susjednim jedinicama lokalne samouprave.

-Zahvaljujući redovnim sastancima operativne postrojbe i vježbanju, sve su intervencije uspješno odrađene u skladu s pravilima struke te niti jedan dio opreme ili vozila nije oštećen uslijed neznanja ili nestručnosti- naglašeno je u izvješću o radu u okviru kojeg je vodstvo Društva podsjetilo i na uspješno sudjelovanje djece i mladeži na natjecanjima.

Ovom prilikom pohvaljena je i odlična suradnja s ostalim društvima u sastavu Zajednice kao i bratskim društvima Duga Resa, Črnomelj i Belec, čiji su predstavnici svojim odazivom uveličali ovu skupštinu. Pored sudjelovanja u aktivnostima gradske Vatrogasne zajednice i ostalim društvenim inicijativama u Popovači, kao jedna od uspješno realiziranih aktivnosti istaknuta je i sanacija Vatrogasnog doma koja je obuhvatila obnovu i bojanje zidova. U okviru ovog zahvata prostor je oplemenjen i velikom slikom sv. Florijana, radom likovnog umjetnika Želimira Šiška, predsjednika Likovnog društva Moslavački krug.

Kako je predviđeno planom rada, DVD-a Popovača među ostalim aktivnostima i u 2020. godini planira nastaviti gospodarsku djelatnost izvršavanjem prijevoza vode. Na ovogodišnjoj skupštini Upravni odbor je prigodno izrazio zahvalu svim članovima koji su se u prethodnom razdoblju posebno istaknuli svojim doprinosom, a na uspješnom radu među brojnim ostalim gostima čestitali su im gradonačelnik Josip Mišković kao i predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres.