DVD Gornja Gračenica dodijelio vatrogasna priznanja za aktivnost i rad

Proteklog je vikenda održana godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Gračenica. Tom je prilikom predsjednik Vlado Bogović napravio osvrt prošle godine, istaknuvši kako su u imali dvije intervencije – jednu na otvorenom prostoru, a drugu na objektu.

– Na svakoj intervenciji su bila prisutna tri člana našeg Društva, stoga ovu priliku koristim i za poziv ostalim članovima da se odazovu na zvuk vatrogasne sirene te da dođu pomoći prilikom gašenja požara kako bi pomogli našim mještanima, apelirao je Bogović.

Osim redovnog održavanja spremišta i vatrogasnog vozila te sanacije odvoda, Društvo je sudjelovalo na osam natjecanja s djecom, među kojima se ističe prvo mjesto u Banovoj Jarugi, treće mjesto u Voloderu, sedmo mjesto u Donjoj Gračenici i Repušnici.

– Sudjelovali smo i na vježbi na pilani kod Pavlinića, kao i na manifestaciji svetog Florijana u Popovači i Podbrđu te smo prisustvovali na godišnjim skupštinama društava u našoj zajednici.

Što se tiče plana rada za tekuću godinu predviđeno je uređenje prostorije u potkrovlju doma, nabavka opreme, radnih i svečanih uniformi, školovanje i obrazovanje članova te uvježbavanje desetine djece za buduća natjecanja.

Naposljetku, ovom su prigodom dodijeljena vatrogasna priznanja za aktivnost i rad Zdravku Prebegu, Srećku Zaplatiću, Miroslavu De Cezaru, Damiru Jakobiju i Veroniki Straga.