DV Kutina, pobjednik 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića

U sportskoj dvorani Osnovne škole Zorke Sever u Popovači održan je 18. olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske za Sisačko-moslavačku županiju.

Ovo je prvi puta kako se festival održava u Popovači, dok je ulogu ovogodišnjeg domaćina preuzeo Dječji vrtić Popovača. Naime, festival je nastao u organizaciji županijske Zajednice sportskih udruga i saveza uz potpunu podršku Sisačko-moslavačke županije. Također, inicijativu je prepoznao i nastavno prihvatio gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, a samo natjecanje okupilo je više od 300 djece iz osam vrtića s područja županije.

Dječjoj olimpijadi nazočio je i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec.

– Danas ovdje imamo 320 djece iz gotovo svih gradova Sisačko-moslavačke županije, uključujući Općinu Lipovljani. Uistinu se nadam da će ova sreća, radost i veselje, koje se ori ovdje u sportskoj dvorani ostati svima u dugom sjećanju te da će pobijediti sport, prijateljstvo i zajedništvo, istaknuo je Rosavec.

Novitet u ovogodišnjem programu bila je revijalna utrka odgajateljica dječjih vrtića sudionika pod nazivom “Teta Štafeta”, dok je ukupni pobjednik festivala bio Dječji vrtić Kutina.

Naposljetku, nakon festivala dodijeljeno je i priznanje za fair play, koje je ove godine pripalo Dječjem vrtiću Bubamara iz Gline.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija
Sport