Dušan Bućan i Boris Veličan krenuli na avanturu prema Crnom moru

Nerazdvojni prijatelji i veliki pustolovi Dušan Bućan i Boris Veličan sa zagrebačkog hipodroma otisnuli su se na put do Crnog mora. U ovoj nesvakidašnjoj avanturi pratit će ih kobile Zeka i Divna, a udruga FALA im je ovom prigodom uručila mali poklon, koji će im biti od pomoći na ovom dugom putovanju.

Put od oko 1.200 km pratit će budne kamere produkcijske kuće Antitalent, a serijal pod nazivom „Na putu: konjima do Crnog mora“ moći ćete pratiti sljedeće godine na Hrvatskoj radioteleviziji.

-Prije su konji imali puno veću ulogu u svakodnevnom životu, od proizvodnje i poljoprivrede do prometa. Danas, s druge strane, koriste se u rekreativne i terapijske svrhe. Osim što želimo napraviti dobar serijal, osobno, na neki način, želim skrenuti pozornost na ulogu konja u modernom društvo. To je jedan od razloga zašto sam odlučio postati ambasador udruge FALA, kojoj ovim putem zahvaljujem na poklonu za naš dug put- istaknuo je Dušan Bućan, glumac i ambasador udruge FALA.

Dušan i Boris će svaku večer podizati kamp za spavanje u divljini i brinuti o Zeki i Divni, kako bi pružili uvid u svijet konja. Uz to, serijal će na ovaj način propitkivati mogućnosti modernog čovjeka, naviknutog na brzinu, gadgete i konstantno dostupne informacija.

-Konji su zaista izvrsni suputnici. Mislim da je važno osvrnuti se na te prekrasne životinje, koje svaki dan pomažu, djeci, mladima i odraslima s raznim oblicima poteškoća, bile one urođene ili stečene. FALA od svog osnutka ističe važnost konja u današnjem načinu života, a nadam se da će i ovaj serijal pridonijeti tome. Kako bi dali podršku ovom projektu, odlučili smo biti ovdje danas i zaželjeti našim prijateljima sretan put- kazala je Tajana Špiček, predsjednica udruge FALA.

Put od Zagreba do Crnog mora avionom traje oko dva sata, automobilom oko dva dana, a konjima čak dva mjeseca. Kako bi im pomogli na putovanju, udruga je Dušanu i Borisu uručila prigodni poklon koji se sastoji od tirkiznih ulara i povodaca, slatkiša za konje, šalica i jahačkih majica. Osim opreme, za ovakvo putovanje poželjno je jahačko iskustvo, dobra orijentacija i snalaženje u prostoru, a najvažnije su želja i volja za savladavanjem vlastitih strahova, ali i želja za upoznavanjem novih kultura.

-Godinama putujem i istražujem nova, nepoznata mjesta. Do sad sam to radio većinom pješice ili na skuteru, ali nikad nisam jahao. Kako bi se uopće otisnuo na ovakav put prvo sam morao savladati vlastite strahove- rekao je Boris Veličan, avanturist i putopisac.

Aktualno
Hrvatska