Duh Uskrsa na sajmu u Kutini

IMG_4011_610x407

Velik broj posjetitelja okupio se na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini kako bi podržali humanitarni sajam “Pomozimo zajedno”, kojeg je i ove godine organizirala Koordinacija Kutina Grad prijatelj djece. Na tradicionalnom sajmu prikupljala su se sredstva za one najpotrebitije s područja grada, a na istom je sudjelovao pozamašan broj ustanova i udruga koje rade s djecom i mladima.

– Zahvaljujem svima na sudjelovanju i odazivu na Uskrsni sajam. Uz naše stalne sudionike sajma, škole, ustanove i udruge Grada Kutine, ove godine tu je i Zaklada Ivanova kuća te predstavnici Centra za azil iz Kutine, istaknula je predsjednica Koordinacije Renata Vlahek.

U sklopu sajma otvorena je izložba pisanica “Sretan Uskrs” na kojoj su izložene pisanice izrađene raznim tehnikama u duhu moslavačkih običaja nastale na radionicama Muzeja Moslavine. Na temu Uskrsa govorili su i predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Kutine, a gradonačelnik Zlatko Babić iskoristio je priliku i okupljenima čestitao Uskrs i predstojeće blagdane.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija