Dubravko Ponoš na raspolaganje stavio i direktorski mandat

Nakon što je jučer dao mandat na raspolaganje na sve funkcije u HNS-u, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš danas je stavio mandat na raspolaganje. Epilog je to tajno snimljenog razgovora kojim ga ucjenjuje predsjednik Radničkog vijeća Mislav Kotarac.

Riječ je o snimci u kojoj ga Ponoš vrijeđa i prijeti mu. Nakon što je Ponoš u utorak u javnost izašao sa snimkom, ostavku u Fondu od njega su zatražili HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji je prema Ponoševim riječima za snimku znao godinu dana.

– Dajem mandat na raspolaganje. Spreman sam se nositi sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije- kazao je na današnjoj konferenciji Dubravko Ponoš.

– O ovome sam razgovarao sam s ministrom 15. listopada, mjesec i pol nakon događaja. Ministar Ćorić zna za postojanje tog razgovora i zašto sad traži da dam mandat na raspolaganje? Preuzmite odgovornost i učinite to što smatrate da je neophodno, ako je neophodno- istaknuo je Ponoš.

Mandat koji je dao na raspolaganje, ide prvo na upravni odbor, zatim na Vladu.