Poslijepotresna obnova

Država će stradalima u potresu sufinancirati i režije

Najviše do iznosa od 160 eura mjesečno
branko bačićGoran Stanzl/PIXSELL

Vlada je na sjednici donijela odluku o sufinanciranju troškova režija za korisnike privremenog stambenog zbrinjavanja prema broju članova kućanstva, a najviše do iznosa od 160 eura mjesečno.

– Odluka je nastavak realizacije našeg programa stambenog zbrinjavanja, a proizašla je kao rezultat ranije donesene odluke Vlade iz svibnja, kada smo donijeli odluku o financiranju najamnine za privremeno stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu, a koje se trenutno nalaze u mobilnim stambenim jedinicama, odnosno u kontejnerskim naseljima, rekao je ministar graditeljstva Branko Bačić.

Tom odlukom iz svibnja im je osigurano plaćanje najamnine do 9,3 eura po metru četvornom u stanovima i kućama na području Sisačko-moslavačke županije i području zahvaćenom zagrebačkim potresom. Ovom odlukom sada im se omogućuje, kao što su to i svima drugima koji su i ranije bili obuhvaćeni prijašnjim odlukama Vlade, da im se osim najamnine, financiraju i troškovi režija tako da se za jednog člana kućanstva isplaćuje 100 eura mjesečno, za dva 120, za tri 140 i za četiri i više članova kućanstva 160 eura mjesečno, objasnio je ministar.

Do sada je na ovaj način zbrinut 1.741 građanin u više od 700 stanova ili kuća na području zagrebačkog ili petrinjskog potresa, rekao je Bačić.

– Ovakvom odlukom sada nastavljamo za sve one koji, u međuvremenu, nisu stambeno zbrinuti, rekao je Bačić, dodavši kako odluku donose kako bi program stambenog zbrinjavanja mogli privesti kraju.

Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija