Društvo Etno Siscia proslavilo prvi rođendan uz koncert “Etno – Licitar”

Povodom svog prvog rođendana, Društvo za očuvanje i promicanje kulture tradicijske baštine Etno Siscia, održalo je slavljenički koncert pod nazivom “Etno – Licitar”.

Na daskama Doma INA Rafinerija nafte Sisak u pjesmi i plesu pridružili su im se članovi Kulturno-umjetničkog društva “Salona” iz Solina, koji na repertoaru imaju plesne koreografije jadranskog dalmatinskog priobalja i Zagore, Slavonije i Međimurja te plesne običaje Hrvata Bunjevaca i banatskih Hrvata.

S druge strane, članovi Etno Siscije počastili su publiku pjesmama i plesovima iz pojedinih krajeva Hrvatske poput “Prve ljubavi ” iz Hrvatskog Zagorja, “Pudarino alaj si mi gorka” iz Baranje te repertoarom sisačke Posavine, kojom će se Društvo ove godine predstaviti na državnoj smotri koreografiranog folklora.

Etno Siscia trenutno broji oko 50-tak članova, a u posljednjih je godinu dana Društvo ostalo zapaženo na folklornoj sceni Republike Hrvatske. Osim što će njihova folklorna sekcija predstavljati Sisačko-moslavačku županiju na državnoj smotri, njihova tamburaška sekcija osvojila je na državnom natjecanju u Dugom Selu srebrnu plaketu, a članovi su, također nastupali u glazbeno-scenskom programu “Lijepom našom”, koji je Hrvatska radiotelevizija snimala u Glini.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kultura
Sisačko-moslavačka županija
Sisak