Druga faza izgradnje šetnice uz Kutinicu bliži se kraju

U tijeku su završni radovi druge faze nove šetnice u Kutini, koja se nadovezuje na do sada izgrađeni potez od Radićeve ulice do Osnovne škole Vladimira Vidrića, koji seže sve do ciglenog mosta preko Kutinice. Također, do službenog završetka radova iščekuje se isporuka pola dužine ograde, kao i postavljanje urbane opreme i horizontalne signalizacije.

– U planu je uređenje šetnice u Parku 56. bojne koja će se uz rijeku Kutinicu protezati do mosta za skretanje na gradski bazen, a za koju je ovih dana završen idejni projekt. Početak radova očekuje se već ove, a završetak sljedeće godine, najavio je gradonačelnik Zlatko Babić prilikom obilaska radova.

Naime, realizacija nove šetnice te poteza kroz Park 56. samostalne bojne ostvarena je uz sufinanciranje Hrvatskih voda, a krajnji je cilj ovih zahvata spojiti Dom u Repušnici s Domom u Kutinskoj Slatini. Druga dionica šetnice uz rijeku Kutinicu proteže se na 326 metara duljine na kojima je dio osnovnih građevinskih radova izveden još prošle godine. Radove izvode tvrtke Lonja Strug i EMGD prema projektu tvrtke Artis, dok im sveukupna vrijednost iznosi 1.1 milijun kuna.

Pročelnik za komunalnu djelatnost Grada Kutine Eduard Gelešić najavio je i skorašnji početak gradnje mosta za kojeg se građevinska dozvola.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija