Dražen Kocet šampion 9. Dana meda

Završeno je još jedno izdanje tradicionalne manifestacije "Dani meda i ocjenjivanje meda"

Devetu godinu zaredom Udruga pčelara i medara LIPA Popovača je u suradnji a gradskom Turističkom zajednicom organizirala manifestaciju pod nazivom “Dani meda i ocjenjivanje meda”, ali s nešto siromašnijim programom zbog poštivanja propisanih epidemioloških mjera.

Program 9. Dana meda krenuo je još 20. listopada na izložbeno-prodajnim štandovima meda i mednih proizvoda u središtu Popovače i Velike Ludine, dok je središnji dio manifestacije obuhvatio stručno predavanje na temu analize pčelarske sezone 2020., a sudionici su se, također mogli informirati o aktivnostima u Hrvatskom pčelarskom savezu.

Nastavno su uz podjelu diploma proglašeni i rezultati devetog senzorskog ocjenjivanja meda za 2020. godinu. Brončanu diplomu za bagremov med dobio je Ivan Vinceković, za cvjetni med Nenad Lidmila, Mario Mihaljević i Mario Milek za kestenov med Siniša Perko, za lipov med Hrvoje Havlena i OPG Tadić. Srebrnu diplomu Tomislav Hajek, kestenov med Edo Hojnik, cvjetni med Robert Starčević, med od amorfe Nada Šerbecki. Zlatnu diplomu za lipov med Marijan Hajek i Mario Pomahač, kestenov med Miljenko Vein, a zlatnu diplomu s maksimalnih 20 bodova za kestenov med dobio je Dražen Kocet te je ujedno taj med šampion 9. Dana meda.

Dobitnicima je čestitao gradonačelnik Josip Mišković usput istaknuvši kako je u planu kupovina nekretnine koja bi se na korištenje dala članovima ove Udruge, odnosno koja bi postala tzv. Kuća meda, gdje bi se na jednom mjestu mogli obuhvatiti proizvodi svih medara sa ovog područja.