Dovršetak radova na zgradi kutinske Gradske uprave očekuje se u veljači 2020.

Aktualno investicijsko razdoblje u Kutini predviđa i energetsku obnovu zgrade Gradske uprave. Projekt je vrijedan više od 6.5 milijuna kuna, dijelom financiranih sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te iz proračuna Grada.

Cilj obnove je postići smanjenje potrošnje energije zgrade te uspostaviti trajni sustav energetske uštede i podići razinu kvalitete objekta uz pozitivan utjecaj na okoliš. Također, projekt predviđa i ugradnju lifta te implementaciju elemenata pristupačnosti kako bi se omogućio lakši pristup, kretanje i korištenje prostora za osobe s invaliditetom.

– Veseli nas što ćemo obnoviti interijer i eksterijer zgrade Gradske uprave. Izvana će se staviti izolacija od 15 cm staklene vune, promijenit će se kompletno krovište i ugradit će se PVC stolarija. Očekuje se toplinska ušteda na razini od 70 posto. Siguran sam da će se ovo ulaganje isplatiti te da će zgrada Gradske uprave koja se nalazi u centru grada uz dobiveno novo ruho dati jednu novu, lijepu vizuru našem gradu, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Završetak radova na zgradi očekuje se u veljači 2020. godine, a za vrijeme njihova izvođenja sve službe gradske uprave nastavljaju sa svojim redovnim poslovima.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija