Dovršeno uređenje i opremanje Poučne staze “Turski stol”

Cjelokupna vrijednost projekta je 730.000 kuna financiranih sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Proračuna RH
poučna staza turski stol kutinaGrad Kutina

Na području šume oko kutinskog bazena uređena je i opremljena Poučna staza “Turski stol”, vidikovac i ostala manja infrastruktura koja je namijenjena za sve uzraste, kako za rekreativce tako i za sportaše. Tim su je povodom obišli gradonačelnik Zlatko Babić u društvu direktorice Turističke zajednice grada Kutine Ivane Grdić te predstavnika Hrvatskih šuma.

– Kroz Poučnu stazu svi posjetitelji educiraju se i informiraju o šumama, održivom gospodarenju šumama, zaštiti šuma i okolišu. Staza je uređena i opremljena sa info panelima, mostićima, putokazima, stolovima, klupama i ostalom. Ovo je prva edukativno-tematska staza u našem gradu te se nadam kako će to sve potaknuti građane na korištenje staze u rekreativne i zdravstvene svrhe, objasnila je Grdić.

– Cjelokupna vrijednost projekta je 730.000 kuna, dok je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurano 591.387,50 kuna (85%), a iz Proračuna RH 104.362,50 kuna. Staza je uređena na proljeće 2021. no radi obilatih kiša tek je sada moguće u potpunosti uživati u samoj stazi. Iz spomenutog Fonda rekonstruirali smo Društveni dom u Banovoj Jarugi te smo ostvarili i sufinanciranje i za uređenje Poučne staze Crkveni jarak na Moslavačkoj gori, nadodao je Babić.

Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija
Turizam