Dovršeni građevinski radovi na budućem Središnjem paviljonu sisačke bolnice

U Sisku je obilježen dovršetak grubih građevinskih radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić”. Njima je dugoočekivani objekt Središnjeg paviljona izgrađen do krova, a kada bude opremljen u njemu će se, također nalaziti objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevna bolnica.

Svečanosti su nazočili župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

– Uspjeli smo iz fondova EU osigurati određena sredstva, dijelom i iz vlastitog proračuna Bolnice i Županije i danas obilježavamo završetak grubih građevinskih radova. Ukupna vrijednost radova, kad bude dovršen i opremljen, bit će negdje oko 170 milijuna kuna. Tu će biti smješten hitni bolnički prijam, dijaliza, dnevna bolnica i potrebni uređaji. Dobit ćemo i objekt za liječenje za naše pacijente, ali i vrhunske prostore i dijagnostičku opremu za naše liječničko osoblje, poručio je Žinić

Također, ovom se prigodom župan na Odjelu pedijatrije pridružio studentima “Studentske poliklinike” koji su cijeli dan proveli s malim pacijentima.

– Projekt “Studentske poliklinike” je nešto čime želimo privući studente medicinskog fakulteta, omogućiti da osim teorijskih znanja koja dobiju na fakultetu, ovdje u našoj bolnici dobiju one potrebne praktične elemente. Zajedno sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar i našom bolnicom, njenim ravnateljem, krenuli smo najprije u pilot projekt i danas vidimo da to treba proširivati. Mislim da je to dobar način da zadržimo mlade liječnike, da im ponudimo kvalitetne uvjete, zaključio je župan.