Dovršena sanacija potoka Kozarac u naselju Kozarice

S obzirom na to da je ranijih godina stvarao značajne probleme kućama smještenim neposredno uz njega, proteklih je dana dovršeno uređenje potoka Kozarac, a koji prolazi kroz novljansko naselje Kozarice. Tako je na nekoliko mjesta uz mostove na županijskoj cesti postavljena betonska obloga, korito mu je očišćeno i produbljeno, kao i sama kosina obale.

Radove su financirale Hrvatske vode sa 170 tisuća kuna, a prema riječima voditelja novljanske ispostave Tomislava Pavičića, ulaganja se nastavljaju i tijekom 2020. godine, kada se namjerava investirati dodatnih 140 tisuća kuna.

Osim potoka Kozarac, sanira se i korito potoka u Brestači na ulazu u Novsku te kanal u Rajiću za koje su, također Hrvatske vode osigurale sredstva u iznosu oko 900 tisuća kuna.

Tijekom svog obilaska u Mjesnom odboru Kozarice, gradonačelnik Marin Piletić najavio je svečano potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na projektu izgradnje i rekonstrukcije vodoopskrbe i odvodnje Aglomeracije Novska, kao i skorašnje uređenje staze prema mjesnom groblju.