Dovršen projekt “Okreni pedalu, pokreni promjenu” sisačkog Crvenog križa

Projekt, vrijedan 1,5 milijuna kuna, zaposlio je šest teže zapošljivih žena koje su pomagale u kućanskim poslovima starijim i nemoćnim sugrađanima

Projekt Gradskog društva Crvenog križa “Okreni pedalu, pokreni promjenu” u protekle dvije godine zaposlio je šest teže zapošljivih žena koje su pomagale u kućanskim poslovima starijim i nemoćnim sugrađanima.

– Ovim je projektom osigurana pomoć za 49 potrebitih korisnika na užem i širem području grada Siska kojima su zaposlenice pomagale u čišćenju i pospremanju životnog prostora te odlaskom po lijekove i druge potrepštine. Zaposlenice su koristile bicikle kao prijevozno sredstvo, rekao je voditelj projekta Miroslav Čavić.

Projekt, vrijedan 1,5 milijuna kuna, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu programa “Zaželi – program zapošljavanja žena”, a partneri sisačkom Crvenom križu bili su Grad Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.

Također, u sklopu ovog projekta osigurana je i edukacija za gerontodomaćice što će ženama-zaposlenicama omogućiti da nastave rad u drugim projektima ili koriste neku od mjera samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Naposljetku, Čavić je najavio kako će se Gradsko društvo Crvenog križa Sisak nastaviti s provedbom projekta “Okreni pedalu, pokreni promjenu”.