Dolijao mladić odgovoran za 55 tisuća kuna štete na području Siska

20-godišnjaka se tereti za četiri oštećenja tuđe stvari, dvije krađe, teške krađe i ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom

U policijskom pritvoru završio je 20-godišnjak kojega su sisački policajci uhitili zbog ugrožavanja prometa i potom utvrdili da je odgovoran za još sedam nedjela u kojima je nastala šteta od 55 tisuća kuna.

Sisačko-moslavačka policija mladića sumnjiči da je na sisačkom Mostu Gromova iščupao reflektirajuće dijelove sa znakova koji služe za prometnu sigurnost i postolja postavio po sredini kolničkih traka zbog čega je došlo do oštećenja 13 vozila.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je u Petrinjskoj ulici iz rezervoara teretnog vozila ukrao oko 500 litara goriva, ali i da je u Ulici Andrije Hebranga zapalio spremnik za otpad. Dan kasnije, u Ulici Matije Gupca i na Trgu grada Heidenheima zapalio je još tri spremnika za otpad.

Nadalje, u Ulici Braće Kavurić, iz hodnika stambenih zgrada ukrao je čak 14 protupožarnih aparata i oštetio 10 poštanskih sandučića. Sumnjiči ga se i da je u Ulici Tina Ujevića metalnim kontejnerom namjerno oštetio više parkiranih vozila.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 55.000 kuna. Zbog počinjena četiri oštećenja tuđe stvari, dvije krađe, teške krađe i ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom, uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.