Dodijeljeno više od 2,7 milijuna kuna za razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Novska

Temeljem odluke Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta o financiranju projekata, Gradu Novska dodijeljeno je više od 2,7 milijuna kuna za izgradnju industrijskog kolosijeka u Poduzetničku zonu Novska.

Novska se tako našla među 46 jedinica lokalne samouprave, koje su bespovratna sredstva ostvarile u sklopu poziva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona”. Ugovore o dodijeli sredstava predstavnicima je u Zagrebu uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te najavio kako u novom proračunskom razdoblju Europske unije, hrvatski poduzetnici trebaju pripremiti nove projekte s fokusom na razvoju novih tehnologija. U tom segmentu svakako prednjači novljanski Poduzetnički inkubator PISMO kao domaći stjegonoša razvoja gaming industrije.

Dodijeli u Zagrebu nazočio je gradonačelnik Grada Novska Marin Piletić, koji se tom prilikom zahvalio u ime svih dobitnika bespovratnih sredstava:

– Mi smo grad koji je od Ministarstva gospodarstva ujedno dobio podršku završiti Poduzetnički inkubator koji je u posljednjih nekoliko mjeseci postao središte razvoja gaming industrije u Hrvatskoj. Samo u proteklih mjesec dana, u našem poduzetničkom inkubatoru otvoreno je 13 novih tvrtki upravo za proizvodnju i programiranje video igara i ostalih digitalnih aplikacija, istaknuo je Piletić.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija