Dodijeljeno 453 tisuće kuna za poticanje petrinjskog gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja

Javni poziv otvoren je do 30. rujna

Grad Petrinja

U dvorani za sastanke gradske uprave danas je u Petrinji održano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za poticanje gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Za tu namjenu osigurano je ukupno 1.780.000 kuna, a kako je objasnila predsjednica Povjerenstva za provedbu javnog poziva Marijeta Grabovac Zec, do sada je pristiglo 49 zahtjeva, od kojih su odobrena njih 32 u ukupnom iznosu 717.397,27 kuna.

Danas je potpisno 10 ugovora ukupne vrijednosti 453.000 kuna, koje je potpisnicima uručila gradonačelnica Magdalena Komes. Vezano za razvoj gospodarstva, gradonačelnica je istaknula kako je Grad pokrenuo rješavanje problema Poduzetničke zone u Mošćenici.

– Potaknuli smo trgovanje nekretninama u Poduzetničkoj zoni što će dobro doći gospodarstvenicima koji iskazuju interes i imaju namjeru raditi i aktivno koristiti taj prostor. Već idući mjesec bi trebalo biti otvorenje jednog pogona i nadamo se da će biti još takvih primjera i da će naša Poduzetnička zona uskoro oživjeti, zaključila je Komes.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Davor Mazalin napomenuo je kako je izrada novog programa poticanja gospodarstva i poljoprivrede u tijeku, a po završetku izrade program će biti stavljen na javno savjetovanje.

Grabovac Zec istaknula je da je javni poziv otvoren do 30. rujna te pozvala je poduzetnike da se prijave. Javni poziv možete pronaći OVDJE.