Dodijeljene stipendije za 40 petrinjskih studenata

U Velikoj vijećnici Grada Petrinje potpisani su Ugovori o dodjeli studentskih stipendija. Pravo na stipendiju u iznosu od 8 400 kuna godišnje u tekućoj je akademskoj godini ostvarilo čak 40 tamošnjih studenata, a uz dosadašnje kriterije poput ECTS bodova i uspjeh na fakultetu, socijalni status i osvojene nagrade, dodatne je bodove donosila i deficitarnost zanimanja, njih sveukupno deset: farmacija, logopedija, socijalna pedagogija, elektrotehnika i informacijske tehnologije, računarstvo, strojarstvo, psihologija, medicina, dentalna medicina i građevinarstvo.

– Vi ste mladi ambasadori koji dolazite iz Petrinje gdje sigurno i mi kao grad dajemo jednu određenu pomoć, ne samo vama, vašim roditeljima, da imamo društvo znanja i da danas sutra budete spremni da s tim znanjem preuzmete odgovornost za dobar život koji bi trebali imati. Mislim da ste vi krasan potencijal i da ćemo ovim potpisom doći do cilja, poručio je okupljenima- kazao je gradonačelnik Darinko Dumbović prilikom potpisivanja ugovora.

U ime svih dobitnika, gradonačelniku se na pruženoj podršci zahvalila studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu Lana Sučec istaknuvši kako će ova stipendija pripomoći stipendistima u usavršavanju znanja i napredovanju u pozivu, ali i povratku u Petrinju.