Dodijeljena priznanja najzaslužnijim obrtnicima Sisačko-moslavačke županije

Povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Novskoj je održana svečana sjednica Skupštine OK SMŽ.

– Položaj obrtnika u županiji je takav kakva je situacija, nalazimo se u 2019. godini, sa svim problemima obrtništva koji jesu, a to je pitanje problema obrazovanja, odljeva radne snage, nekompetentnosti, zakona koji nas sputavaju i svih onih drugih zakona koji nam na određeni način sputavaju normalan rad, funkcioniranje i napredak, rekao je predsjednik Obrtničke komore SMŽ Adolf Cvanciger, pritom pohvalivši  pozitive mjere koje u nekim sredinama aktivno potiču otvaranje novih obrta.

Na području Županije trenutno djeluje oko 2.100 obrtničkih radnji, a tijekom svečanosti dodijeljena su priznanja najzaslužnijim obrtnicima koji svojim radom obogaćuju lokalne samouprave, a promovirani su i novi majstori struke te pohvaljeni najbolji naučnici i njihovi mentori.

Posebno priznanje za doprinos u poticanju i razvoju hrvatskog obrtništva te iskazanu brigu za očuvanje obrtničke kulture i baštine, dobio je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović i gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić, a Zahvalnica za doprinos obrtništva sisačko-moslavačke županije primili su Vida Iličić, u ime Razvojne agencije NORA i Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika Grada Novske, kao i Glazbena škola u Novskoj. Također, zahvalnicu za nesebično zalaganje na izgradnji i jačanju obrtničkog komorskog sustava primio je novljanski obrtnik Željko Kušmiš, dok su priznanja za životno djelo dodijeljena Ivanu Kovačeviću, Vesni Peršun, Predragu Dorsuliću i Nikoli Džogiću.

Sljedeća svečana skupština Obrtničke komore SMŽ održat će u Sisku povodom obilježavanja 150 godina tradicije obrtništva.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija