Dodijeljena 651 tisuća kuna udrugama s područja Popovače

Ugovor o financiranju programa i projekata potpisalo je sveukupno 55 udruga
udruge popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna za 2021. godinu.

Na predmetni poziv svoje programe i projekte prijavljivale su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro. Za 2021. godinu potpisani su ugovori o financiranju programa sa 55 udruga, ukupne vrijednosti 651.000 kuna.

– Ukupno planirana vrijednost javnog poziva bila je 675.000 kuna. Uspoređujemo li iznose dodijeljenih potpora s onima prethodnih godina, oni su uslijed epidemije koronavirusa te zabrana i ograničenja javnih okupljanja očekivano značajno smanjeni, no otprilike su zadržani na razini prošle, 2020. godine, istaknuo je Mišković.

Pored navedenih sredstava potpora djelovanju udruga, Grad Popovača putem Vatrogasne zajednice financira rad dobrovoljnih vatrogasnih društava s 1,1 milijun kuna, a preko Zajednice sportskih udruga aktivnosti klubova u iznosu od 855.000 kuna.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija