Dodatna površina za LD Jelen iz Hrvatske Dubice za kvalitetnije gospodarenje lovištem

Image00003

Napokon je okončan trogodišnji proces o produljenju zakupa prava lova u zajedničkom otvorenom lovištu na prostoru Hrvatske Dubice, koji je imao u cilju omogućiti Lovačkom društvu “Jelen” Hrvatska Dubica što kvalitetnije gospodarenje lovištem. Ovim je potezom, Lovačkom društvu Jelen u lovozakupninu dodijeljena površina od 538 hektara zemljišta posavskih šuma.

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije, Dodatak su Ugovora potpisali župan Ivo Žinić i predsjednik LD Jelen Hrvatska Dubica Matija Mikulić.

-Mi kao županija raspolažemo s 38 zajedničkih lovišta, a Lovačko društvo “Jelen” Hrvatska Dubica jedno je od njih, koje na svom području izvrsno gospodari danim lovištem. Prijašnje granice lovišta nisu pratile fizičke granice, tako da je i ovo Lovačko društvo bilo oštećeno i nije moglo kvalitetno loviti. Ovim ugovorom riješit ćemo taj problem. Lovačko društvo “Jelen” Hrvatska Dubica dobit će dodatnu površinu na kojoj će moći kvalitetno loviti i uzgajati visoku divljač- istaknuo je župan Žinić.

Sisačko-moslavačka županija kroz sustav lovozakupnina prošle je godine Lovačkim društvima vratila oko 1.433.000,00 kuna namijenjenih za osiguranja i ostala kapitalna ulaganja u lovištu. Također, u skorijoj budućnosti nadaju se novim poticajnim mjerama potaknuti razvoj lovnog turizma.

Hrvatska
Hrvatska Dubica
Općina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija