DOBRE VIJESTI: Voda na Banovini ispravna za piće

Stanovnici je mogu konzumirati bez ikakvih ograničenja, priopćio je Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije
voda

Voda na potresom pogođenom području Banovine zdravstveno je ispravna i stanovnici je mogu konzumirati bez ikakvih ograničenja, priopćio je Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Iz Zavoda navode da su kontrolu uzoraka vode proveli javni isporučitelji kroz terenska mjerenja prisutnosti rezidualnog dezinficijensa te paramentra mutnoće u vodi za ljudsku potrošnju. Redovnu samokontrolu uzoraka vode za opskrbu stanovnika na području Banovine provode tvrtke Komunalac Dvor, Vodoopskrba Hrvatska Dubica, Vodoopskrba i odvodnja Topusko, Sisački vodovod, Vodovod Glina i Privreda Petrinja. Također navode kako javni isporučitelji opskrbljuju stanovništvo zdravstveno ispravnom vodom.

Istaknuli su da voda za ljudsku potrošnju udovoljava odredbama Pravilnika o parametrima sukladnosti, metodama analize i monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe.

Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija