Dječji vrtić Popovača po četvrti puta obnovio eko status

U Dječjem vrtiću Popovača održana je svečanost obnove eko statusa ove obrazovne ustanove. Svečanost je započela podizanjem zelene zastave, koja se po prvi puta ondje zavijorila 2011. godine, dok je posljednja, četvrta obnova statusa, rezultat višegodišnjeg truda i zajedničkog rada polaznika, djelatnika vrtića i roditelja.

U organizaciju ovogodišnjeg programa uključili su se polaznici svih odgojnih skupina, osim jasličkih, pripremivši bogat repertoar uz vodstvo svojih odgojiteljica. Tako su se “Vrapčići” predstavili recitacijom “Naša zemlja” te plesom “Mala ekoškola”, “Leptirići” su izveli “Nije smeće sve za vreće”, “Pčelice” su recitirale “Ježeva jesenska pjesma”, a uz pojedinačne eko poruke, “Slonići” su izveli recitaciju “Spasimo planet”.

Pored brojnih roditelja te predstavnika dječjih vrtića iz Kutine i Novske, svečanost su svojom nazočnošću uveličali i zamjenik gradonačelnika Ivica Petrović, predsjednik popovačkog Gradskog vijeća Ivica Keser, ravnateljica NPB “Dr. Ivan Barbot” Marina Kovač, predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Popovača Branko Gregurek te predstavnik Udruge Lijepa naša Josip Gregac.

Okupljene je na aktivnosti provedene kroz protekle dvije godine podsjetila ravnateljica Dječjeg vrtića Popovača Andreja Zeman naglasivši da nakon stjecanja svog Eko statusa vrtić kontinuirano i aktivno nastavlja s radom na projektu te je ove godine primio srebrni certifikat kao priznanje za osam godina neprekinutog odnosa. Naposljetku, kroz niz različitih aktivnosti vezanih za eko projekt iz vrtića žele uputiti poruke i osvijestiti djecu o važnosti vlastitog odnosa prema prirodi kako bi u njih usadili spoznaju da ugroženost i zaštita prirode ovise isključivo o postupanju svakog pojedinca. Svijest o brizi za okoliš na taj se način prenosi i na ostale građane kako bi mjesto njihova življenja bilo još ljepše, čišće i urednije.