DJEČJI TJEDAN U KUTINI – Djeca Gradu rekla svoje želje

Dječji tjedan u Kutini u organizira Koordinacijski odbor Kutina – Grad prijatelj djece u suradnji s ustanovama i udrugama Grada Kutine već niz godina kako bi promicali prava djece. Od ocrtavanja Gradskog trga, sportskog natjecanja učenika osnovnih škola „Sportom protiv nasilja i ovisnosti“ do lutkarskih predstava, Grad Kutina nastoji poticati društvo na promicanje i poštivanje prava djece.

Djeca vrtićke dobi otvorila su Dječji tjedan 7. listopada ocrtavanjem Trga dr. Franje Tuđmana te puštanjem balona u znak ljubavi, a kako bi djeca mogla Gradu reći svoje želje, organiziran je u Gradskoj vijećnici susret gradonačelnika Zlatka Babića s djecom vrtića, osnovnih, srednjih škola i udruga koja se bave pravima i potrebama djece.

Zanimljivo je kako većina dječjih upita je bila oko opremanja škola ormarićima te oko popravaka na školskim igralištima. Jedna od zanimljivijih želja je bila za izradom skate parka u Kutini za kojeg je gradonačelnik izjavio kako je zapravo izgradnja skate parka započeta te je lokacija uz jezero Bajer već odabrana.

-Ovakvi susreti s djecom vesele jer ovakav način komunikacije zapravo potiče djecu da i kasnije sudjeluju u radu Grada te da se njihov glas čuje- kazao je gradonačelnik Babić.

Danas je za djecu vrtićke dobi i treće razrede osnovnih škola u Pučkom učilištu na rasporedu Lutkarska predstava “Zbrkana priča” u izvedbi lutkarske družine Kutko Knjižnice i čitaonice Kutina.