Dino Sinovčić osvojio četvrtu hrvatsku medalju na Paraolimpijskim igrama: Za mene je ovo ostvarenje svih snova

Osvojio je treće mjesto na 100 metara leđno u kategoriji S6
dino sinovčićHrvatski paraolimpijski odbor

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić osvojio je treće mjesto na 100 metara leđno u kategoriji S6 na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojivši četvrtu medalju za Hrvatsku u glavnom gradu Japana.

Sinovčić je do bronce stigao u dramatičnoj završnici prestigavši u posljednjim metrima Kineza Hong Yanga. Dino je na koncu bio treći s rezultatom 1:15.74, srebro je osvojio Argentinac Matiasa de Andrade (1:15.40), dok je zlato osvojio Kinez Hongguanga Jia (1:12.72). Isti je poredak bio i u jutrošnjim kvalifikacijama.

– Ovo je nešto fenomenalno, trenutno nema nitko sretniji od mene. Znam da će mnogi misliti da je to tek bronca, ali treba biti ponosan što sam uopće ovdje. Zatim što sam ušao u finale, a boriti se za medalju i osvojiti je iznad toga nema ništa. Osvojiti medalju na natjecanju koje je san svakog sportaša, za mene je ovo ostvarenje svih snova i da više ne otplivam metra, ja sam svoje odradio, kazao je plivač splitskog Mornara.

– Kada se vratim bit će fešta u mom malom mjestu Gradac gdje smo već slavili dva puta kada sam bio europski i svjetski prvak, dodao je Sinovčić.

Njegov trener Slobodan Glavčić nije mogao sakriti emocije.

– Iza ove medalje stoji jako puno truda, uloženog rada, prepreka, ali i lijepih stvari. Ovom medaljom smo naplatili sve što smo uložili. Znali smo da će utrka biti neizvjesna, No, njegove duge ruke kada ih je raskrilio odradile su posao. Dino je najjači kada je najpotrebnije, kazao je Glavčić sa suzama u očima.

Izbornik reprezentacije Igor Berislavić čestitao je Sinovčiću i njegovom treneru na velikim uspjehu.

– Čestitam Dini, njegovom trener i cijelom stručnom timu što su izdržali veliki pritisak s kojim su se nosili, pogotovo ovu godinu jer je Dino slovio kao jedan od favorita i s tim se nije lako nositi. Odradio je utrku maestralno i ponos je svih nas, kazao je Berislavić.

Aktualno
Hrvatska
Sport