Deset županija zatražilo ukidanje e-Propusnica, produženo trajanje još četiriju mjera

Među produženim mjerama do 4. svibnja su one o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, o sklapanju brakova i životnog partnerstva i odluka o zatvaranju dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta, dok su u međuvremenu svi zaprimljeni zahtjevi za ukidanje e-Propusnica odobreni

Tomislav Krišto/CROPIX/POOL/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je kako se mjere o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, o sklapanju brakova i životnog partnerstva i odluka o zatvaranju dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta, produljuju do 4. svibnja.

Do 18. svibnja produljuje se odluka kojom se zabranjuje brodovima u međunarodnoj plovidbi, koji imaju obvezu samoizolacije, uplovljavanje u morske luke i luke unutarnje plovidbe u Hrvatskoj.

Božinović je izvijestio da je deset županija zatražilo potpuno ukidanje kretanja s propusnicama na njihovom području, a da su Grad Zagreb i Zagrebačka županija zatražili da se njihova područja spoje u tom kontekstu.

– Mi smo prošli kroz većinu njih, nakon konferencije ćemo donositi odluke, ali veliki dio onoga što je već sada predložen, mislim da ćemo usvojiti, kazao je poslijepodne Božinović, dok je svih 10 zahtjeva u međuvremenu odobreno.

Naposljetku valja istaknuti, kako među županijama koje su zatražile ukidanje propusnica nije Sisačko-moslavačka.