Davor Božinović: Dokle god držimo ovu epidemiološku situaciju, idemo dalje u popuštanja

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će Stožer oko 11. svibnja, kad počinje posljednja etapa prve faze popuštanja epidemioloških mjera, razmotriti ukidanje sustava e-Propusnica za kretanje državom

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će Stožer oko 11. svibnja, kad počinje posljednja etapa prve faze popuštanja epidemioloških mjera, razmotriti ukidanje sustava e-Propusnica za kretanje državom.

– Što se tiče grada Zagreba i Zagrebačke županije, oni funkcioniraju kao jedinstvena cjelina. Ako bismo krenuli tim putem, do 11. svibnja bismo ukinuli sve propusnice. To nije cilj. U ova dva tjedna je cilj da se ne otvori i pojača ta mobilnost više od onoga što je procijenjeno kad se raspravljalo o mjerama popuštanja, rekao je Božinović na konferenciji za novinare.

– Nama je cilj da se normalizira što je moguće više toga. To će ovisiti o epidemiološkoj slici, poručio je.

Božinović je istaknuo kako je nužno proći prvu fazu popuštanja mjera na način da se iz te prve faze krene prema što većem popuštanju.

– Dokle god držimo ovu epidemiološku situaciju, idemo dalje u popuštanja. Svi imamo sti cilj, ali ne smije ga ništa kompromitirati, dodao je.