Darko Horvat: Ovo je još jedan vrlo važan trenutak u fokusiranju hrvatskog gospodarstva prema budućnosti

Predstavljeno je idejno rješenje Kampusa gaming industrije u Novskoj, a najavljen je i modul tehničara za razvoj video igara u tamošnjoj Srednjoj školi od sljedeće školske godine

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora PISMO, arhitekt Ivica Plavec s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu predstavio je idejno rješenje budućeg Kampusa gaming industrije.

Podsjetimo, u petak je potpisan Ugovor o suradnji na projektu gaming industrije kojeg su uz župana Ivu Žinića i gradonačelnika Marina Piletića, također potpisali direktor Razvojne agencije SIMORA Mario Čelan te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Riječ je o kompleksu više zgrada koji će se prostirati na površini od osam hektara, a podrazumijeva i izgradnju učeničko-studentskog doma s kapacitetom od 250 korisnika, zgradu fakulteta, smještaj profesora te prateće sadržaje.

Središnji objekt svakako je Arena za odvijanje gaming natjecanja koja će moći primiti četiri tisuće promatrača, a kada smo kod gaming industrije, valja istaknuti kako će se nakon Siska, sljedeće školske godine i u novljanskoj Srednjoj školi otvoriti modul tehničara za razvoj video igara.

Prilikom obilaska zgrada Poduzetničkog inkubatora, ministar Horvat najavio je kako će se za potrebe kreativne industrije osigurati 50 milijuna kuna iz strukturnih fondova Europske unije, a nakon svoje posjete, zalaganje Novljana pohvalio je i na društvenim mrežama rekavši kako je ovo još jedan vrlo važan trenutak u fokusiranju hrvatskog gospodarstva prema budućnosti i okretanju prema novim nadolazećim industrijama.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija