Dani Nikšiću posthumno dodijeljena nagrada za životno djelo Grada Popovače

Povodom Dana grada Popovače, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

Tako je nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena Dani Nikšiću za višegodišnje aktivno sudjelovanje u lokalnoj politici te naročita postignuća i doprinos razvoju gospodarstva i društvenog života Grada Popovače. Godišnja je nagrada uručena Bernardi Rešetar za dugogodišnji i iznimno human pristup na području zdravstvene zaštite djece, kao i Udruzi mažoretkinja za izniman doprinos promociji Grada i razvoju mažoret plesa te sportskom odgoju mladih naraštaja.

Za 50 godina uspješnog rada i vrijedan doprinos promociji Popovače ovogodišnje je priznanje primio Radio Moslavina te Stjepan Šaško za nesebičan dugogodišnji angažman i osobni doprinos razvoju društvenog i sportskog života.

Sjednici u Domu kulture nazočio je u društvu svojih zamjenika i predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić kao osobni izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović te izaslanica predsjednika Vlade RH Željka Josić.

– Grad Popovača jedna je od jedinica lokalne samouprave gdje je Županija u zadnjih nekoliko godina uložila mnogo u zajedničke projekte. Ponosimo se završetkom projekta obnove Osnovne škole “Zorke Sever” u koju je investirano preko 68 milijuna kuna. Tu su i izgradnja Centra “Crna roda”, četvrtog ulaza u Lonjsko polje, gdje stvaramo uvjete za razvoj turizma i gospodarstva te ulaganja u cestovnu infrastrukturu, gdje je obnovljeno preko 6 kilometara županijskih prometnica. Pred nama su novi projekti, a mi ćemo kao Županija nastojati stvarati još bolje i kvalitetnije uvjete za život u ovom području, poručio je župan Žinić.

Također, u razdoblju koje slijedi energetska obnova vrijedna preko 7 milijuna kuna očekuje četiri popovačke područne škole: PŠ Osekovo, PŠ Donja Gračenica, PŠ Gornja Gračenica i PŠ Voloder, kao i obnova pet objekata unutar Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” u visini od 9 milijuna kuna. U budućnosti se kroz nekoliko projekata namjerava povezati Lonjsko polje i moslavačko vinogorje u jedan jaki turistički brend, čija realizacija započinje projektom “Svijet škrleta” i izgradnjom Kuće vina.

U sklopu obilježavanja Dana grada na željezničkoj postaji u Popovači otkrivena je spomen-ploča pripadnicima Specijalne jedinice policije “Ris” Kutina, koje su upravo na tom mjestu razoružale i zarobile snage JNA. Nakon otkrivanja spomen-ploče, zamjenik župana Roman Rosavec sudjelovao je u odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima na Mjesnom groblju u Popovači te spomen-obilježju kod Doma kulture.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija