Dan škole učenici OŠ Glina proslavili u novoobnovljenoj zgradi

Osnovna škola Glina proslavila je svoj Dan škole.

Ovaj spomendan bio je po mnogočemu poseban, ali prije svega jer su na školskoj zgradi nedavno dovršeni radovi energetske obnove. Objekt je obnovljen u sklopu projekta energetske obnove sedam škola s područja Sisačko-moslavačke županije, kojim su do sada dovršene četiri škole, naime ona u Gvozdu, Novskoj, Gorama i Glini, dok se tri, u Topuskom, Lipovljanima i Sunji nalaze u završnoj fazi izvedbe.

Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 35 milijuna kuna, a za energetsku obnovu OŠ Glina osigurano je 5,5 milijuna kuna. Tijekom izvedbe došlo je do nepredviđenih dodatnih radova, ponajprije na obnovi fasade i instalacijama, dok se ispod postojeće sportske dvorane nalazila voda. Međutim, prepreke su uspješno savladane i radovi su završili u predviđenom roku.

Školu trenutno pohađa 530 učenika, a projekt je obuhvatio i Područne škole Viduševac i Maja.

U obnovi se uključio i Grad Glina, izdvojivši značajna sredstva za opremanje škole, a prilikom svečanosti gradonačelnik Stjepan Kostanjević predao je ravnateljici Robertini Štajdohar ključeve novih ormarića za učenike.

Slavlju je nazočio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, koji je presijecanjem vrpce simbolično na korištenje predao školsku zgradu njezinom osoblju i učenicima.

– Ovo zgrada koja je izgrađena još u drugoj polovici prošlog stoljeća trebala je jednu značajniju obnovu, pogotovo jer je u Domovinskom ratu bila malo devastirana. Odlučili smo se kao županija krenuti u jedan veliki projekt, nimalo jednostavan. Velika su sredstva iz fondova Europske unije, ali i velika su tu ulaganja od strane županije kao osnivača škole, istaknuo je župan Žinić uoči svečane priredbe povodom Dana škole.

Događanja
Glina
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija