Dan policije obojio Jarun u plavo

I ove godine hrvatska policija predstavila je svoj rad, tehniku i obučenost na zagrebačkom Jarunu, a druženju s građanima pridružili su se i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Program taktičko-tehničkog zbora policije započeo je dječjom utrkom i utrkom „Law Enforcement Torch Run“ koju su trčali sportaši „Specijalne olimpijade Hrvatske“ uz pratnju policijskih službenika. Tijekom obilježavanja Dana policije, održana je već tradicionalna utrka građana i policije, koja je organizirana u pet kategorija sukladno uzrastu te su tako svi sudjelovali u proslavi plavog načina života. “Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja” naziv je cestovne utrke u organizaciji Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova kojom se želi podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja.

Uz mnogo atraktivnih, zanimljivih policijskih detalja i opreme, građani su i sami na trenutak postali policajci te tako osvijestili utjecaj pijanstva na percepciju, doznali svoje negativne prekršajne bodove, ali i gledali policijske pse na djelu, baš kao i vježbe raznih policijskih timova i tako na jednom mjestu saznali sve što ih je ikada zanimalo o policijskom poslu – upoznali policiju s druge strane.

Također, građanima su timovi raznih rodova policije demonstrirali svoje vještine.