Ćubela sistemi među prvim sisačkim tvrtkama obnovili proizvodnju

S proizvodnjom su se preselili u halu u Capragu koju su proteklih mjesec dana adaptirali kako bi što prije krenuli s radom
ćubela sistemi

Jedan od rijetkih poduzetnika koji je nakon potresa vrlo brzo ponovno pokrenuo proizvodnju je Tomislav Ćubela, vlasnik sisačke tvrtke Ćubela sistemi, koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom PVC stolarije.

Prije potresa kupili su halu u Capragu u kojoj su namjeravali pokrenuti izvozni proizvodni pogon, no potres je promijenio sve planove. Stari pogon je uništen u potresu te su se s proizvodnjom preselili u halu koju su proteklih mjesec dana adaptirali kako bi što prije krenuli s radom.

– Naša tvrtka zapošljava 12 ljudi i svi su ostali živjeti ovdje, nisu otišli nekud iz grada. U iduća tri mjeseca zaposlit ćemo još najmanje osam ljudi, planiramo proširenje tvrtke izgradnjom još jedne hale. U ovaj novi pogon uložili smo oko milijun kuna. Imamo posla, krenule su opet narudžbe, kaže Ćubela.

Njega je, u društvu svojih zamjenika, posjetila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je tom prilikom obišla i novi proizvodni pogon tvrtke.

– Zahvaljujući entuzijazmu gospodina Ćubele i njegovih djelatnika, koji su neumorno radili na osposobljavanju pogona, zadovoljstvo mi je 51. dan nakon potresa prisustvovati otvaranju proizvodnog pogona. Mislim da se ovakvom viješću ostala potresom pogođena područja ne mogu podičiti, poručila je.

Događanja
Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak