Članovi Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije tjedan dana ljetovali u Splitu

Iz Splita se za vikend vratila skupina 26 članova Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije i troje djece, koji su tjedan dana boravili na moru posredstvom Sisačke biskupije
Smiraj dana u MalinskojIgor Soban/PIXSELL

Iz Splita se za vikend vratila skupina 26 članova Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije i troje djece, koji su tjedan dana boravili na moru posredstvom Sisačke biskupije.

Od siječnja ove godine biskupija je aktivno uključena u skrb za osobe koje su stradale u potresu te je kroz projekt pastoralne podrške omogućila besplatnu duhovno-psihološku pomoć obiteljima, pojedincima i grupama koji su u potrebi.

U sklopu tog projekta, Splićanka prof. Maja Jakšić je od siječnja posjećivala Udrugu slijepih u Sisku i održavala radionice za njihove članove, a sada je organizirala i njihovo ljetovanje u Splitu. Gostima iz Siska, Petrinje, Lekenika, Hrvatske Kostajnice i drugih mjesta smještaj i prehrana osigurani su u Ženskom đačkom domu u Splitu.

Uz svakodnevno kupanje na Bačvicama, posjetili su Hajdukov stadion na Poljudu, Muzej sinjske alke u Sinju, Udrugu slijepih u Splitu, te Dioklecijanove podrume, Katedralu sv. Duje, Vestibul, Peristil i Zlatna vrata.

Splitom ih je vodila Marianne Morić, također slijepa osoba, članica splitske udruge slijepih koja je nedavno stekla uvjerenje o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča za čak pet jezika: hrvatski, njemački, španjolski, engleski i francuski.

Predsjednik Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije Danko Tomanić je po povratku iz Splita izrazio zahvalnost svima koji su sudjelovali u tom projektu te istaknuo da slijepim osobama i njihovim obiteljima mnogo znači.

-Lijepo smo dočekani i odlično smo se proveli. Ljudi ovdje zaista suosjećaju s ljudima iz potresom pogođenih područja. Lijepo je znati da nismo zaboravljeni- rekao je Tomanić.

Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija