Caritas zaposlio 20 žena s potresom pogođenog područja

Svaka zaposlena žena pružat će svakodnevno pomoć i potporu najmanje za četvero korisnika, a projektom će ukupno biti obuhvaćeno najmanje 80 nemoćnih ili osoba starije životne dobi
1Sisačka biskupija

Projektom “Program gerontodomaćica CSB – zapošljavanje žena stradalih u potresu”, koji Caritas Sisačke biskupije provodi u suradnji s Hrvatskim Caritasom, zaposleno je 20 dosad nezaposlenih žena.

Projekt traje 12 mjeseci, financiran je novcem Hrvatskog Caritasa u iznosu od 1,65 milijuna kuna, a njime se žele ublažiti posljedice razornog potresa te obnoviti potresom pogođeno područje zapošljavanjem žena čiji su domovi teško oštećeni, priopćeno je iz Sisačke biskupije. Osim toga, projektom će se pružiti potpora i pomoć u ostvarivanju osnovnih životnih uvjeta te oporavak i podizanje kvalitete života za starije i nemoćne osobe na stradalom području.

Svaka zaposlena žena pružat će svakodnevno pomoć i potporu najmanje za četvero korisnika, a projektom će ukupno biti obuhvaćeno najmanje 80 nemoćnih ili osoba starije životne dobi.

Kako je priopćeno iz Sisačke biskupije, potpisivanje ugovora o radu s novozaposlenim gerontodomaćicama održano je jučer u prostorijama Caritasa i pučke kuhinje u Sisku. Tom je prigodom ravnateljica sisačkoga Caritasa Kristina Radić poželjela novim zaposlenicama obilje Božjeg blagoslova u radu te je zahvalila Hrvatskom Caritasu na izvrsnoj suradnji u realizaciji tog projekta te drugih projekata.

Događanja
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija