Broj oboljelih porastao za 56 osoba – 37 zaraženih ozdravilo

U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novih oboljenja koronavirus te je njihov broj porastao na 551, izvijestio je jutros Nacionalni stožer civilne zaštite. Drugim riječima, u protekla 24 sata zabilježen je rast od 70 bolesnika, što je s epidemiološke strane zadovoljavajući podatak jer se i nadalje radi o linearnom rastu. Obavljeno je sveukupno 4 482 testiranja, od čega 524 u protekla 24 sata. Prosječna dob oboljelih je 48,02 godine, odnosno 54 posto muškaraca i 46 posto žena. Također, postotak bolesnika iznad 60 godina je 25 posto.

– Imamo tužne i optimistične vijesti. Od jučer u Republici Hrvatskoj imamo tri preminula bolesnika, zadnja preminula je bolesnica iz Slavonskog Broda koja je 55. godište i onkološki je bolesnik. Optimistično je da se u ovome trenutku oporavilo 37 osoba i nadajmo se da će najveći dio od naših 551 bolesnika pokazati znakove oporavka. Ovaj podatak ulijeva nadu i nadam se da će našim zajedničkim naporima doći do toga, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić izvijestila je kako se osam pacijenata nalazi na mehaničkoj ventilaciji i demantirala glasnike da je supruga jučer preminulog muškarca u kritičnom stanju. Istaknula je kako žena nije životno ugrožena te spada među lakše do srednje teške bolesnike.