Broj oboljelih porastao za 11, oporavila se još 24 pacijenata

Do sada je u Republici Hrvatskoj sveukupno dijagnosticirano 2 207 bolesnika, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite

Daniel Kasap/PIXSELL

Broj oboljelih novim koronavirusom porastao je za 11 – četiri slučaja u Koprivničko-križevačkoj, po dva u Zadarskoj i Požeško-slavonskoj te po jedan u Istarskoj, Brodsko-posavskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Time je do sada u Republici Hrvatskoj sveukupno dijagnosticirano 2 207 bolesnika, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. U međuvremenu je obavljeno 47 480 testiranja, njih 1 409 u posljednja 24 sata, dok je postotak pozitivnih 4,65 posto.

Također, od jučer, nasreću, nema preminulih te je broj podleglih koronavirusom ostao 91. Na mehaničkoj ventilaciji nalazi se 11 bolesnika, hospitalizirano je 159, dakle jedan manje nego u ponedjeljak.

– Oporavljenih iz zdravstvenih ustanova je 693, što je devet više u odnosu na jučer, a oporavljenih kod kuće je 1 115, što je 15 više. Ukupno oporavljenih je 1 808, što je za 24 više nego jučer, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš se osvrnuo i na propust u Splitu, gdje je dvjema pacijenticama, od kojih je jedna preminula, zamijenjen identitet.

– Ovo što se dogodilo u Splitu velik je i bolan propust za koji nam je žao što se dogodio. Izražavam žaljenje i duboku sućut svima pogođenima. Nažalost, u Splitu je ovo već drugi slučaj pogreške, rekao je Beroš te nadodao kako očekuje nalaze unutrašnjeg nadzora i zdravstvene inspekcije.