Broj oboljelih koronavirusom porastao na 235

Od jučer je potvrđeno 29 novooboljelih koronavirusom te je njihov broj u Republici Hrvatskoj porastao na 235, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

-Još jedanput ponavljam, ako imate problem koji vas muči, nazovite telefonom, ne idite uokolo i nemojte se grupirati. Sve psihosocijalne službe su u punom pogonu, a sve ostale službe su na terenu. Mi brinemo o vama, na raspolaganju smo i nemojte kupiti dezinformacije s mreža, istaknula je načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević.

Također, podsjetila je sve osobe koje se nalaze na potresom pogođenom području kako koronavirus nije nestao te ih pozvala da se dobro obuku i izbjegavaju socijalni kontakt sukladno uputama koje je Stožer prethodno davao.

– Budite vani, ali distanca i dalje ostaje. Obucite kape, rukavice, zimske jakne, stavite šal preko usta da se ne pothladite i da nemamo još veći problem nego sada. Teško je svima, razumijemo da svatko ima potrebu da se okupi u teškoj situaciji, ali držite se mjera koje smo propisali.