Božinović oštro osudio napad na novinarku u Splitu

Voditelj Stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović oštro je osudio napad na novinarku u splitskom predgrađu Sirobuji, koja je snimala služenje mise na Uskrs unatoč naputcima Nadbiskupije i Stožera

Luka Stanzl/PIXSELL

Voditelj Stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović oštro je osudio napad na novinarku u splitskom predgrađu Sirobuji, koja je snimala služenje mise na Uskrs unatoč naputcima Nadbiskupije i Stožera.

– Najoštrije osuđujem napad na novinarku koja je napadnuta samo zato što je radila svoj posao. Policija radi u dva smjera. Prvi je izvješćivanje Državnog inspektorata, županijskog stožera i Nadbiskupije, a drugi je kriminalistička istraga napadača na novinarku koja je ozlijeđena. Uhićena su dvojica muškaraca, rekao je Božinović.

Vezano uz taj događaj, Božinović je razgovarao s prvim čovjekom PU splitsko-dalmatinske koji kaže da se situacija smirila. Ističe i da policija nije imala dojava da će se u 10 sati organizirati misa ta tom mjestu. Razgovarao je i s načelnikom županijskog stožera i zatražio da se spriječe takva okupljanja.

– Očekujem da se ovako nešto neće ponoviti, poručio je Božinović.