Božinović odbacuje uvođenje policijskog sata, ali i pozvao građane na pridržavanje mjera

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je da Hrvatska ne razmišlja o uvođenju policijskog sata te istaknuo da "težina mjera ovisi o disciplini svakoga od nas"
Željko Lukunić/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je da Hrvatska ne razmišlja o uvođenju policijskog sata te istaknuo da “težina mjera ovisi o disciplini svakoga od nas”.

-Kada bi se svi pridržavali jednostavnih mjera, a to je fizička distanca, higijena ruku i nošenje maski kada se ne može osigurati dovoljna fizička distanca, onda nam nikakve mjere ne bi bile potrebne- kazao je Božinović u izjavi nakon potpisivanja sporazuma s američkim ministarstvom domovinske sigurnosti.

Dodao je da je zaštita od bliskih kontakata najbolji način kako spriječiti da i u Hrvatskoj dođe do uvođenja restriktivnih mjera. Građane je pritom pozvao da se suzdrže od okupljanja i privatnih slavlja koja su dokazano žarišta epidemije, pogotovo kada se odvijaju u zatvorenom prostoru.

-To u konačnici dovodi u opasnost zdravstveni sustav koji onda nije u poziciji da pomogne ne samo ljudima koji boluju od Covida -19 nego i drugim bolesnicima jer jednostavno dođe u fazu da je zatrpan. Svako širenje epidemije znači da smo bili negdje gdje smo se mogli i bolje zaštititi, a pogotovo je sve manje opravdanja ako se to događa na nekakvim slavljima i zabavama bez obzira bile one privatnog ili drugog karaktera- poručio je Božinović.

Aktualno
Hrvatska