Bjelovar: Ispraćen 4. hrvatski kontingent u Poljsku

U vojarni “Bilogora” u Bjelovaru održan je svečani ispraćaj 4. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO ojačane prednje prisutnosti (eFP) u  Poljsku.
Svečanom ispraćaju prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zastupnik u Hrvatskom saboru Miro Totgergeli, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, predstavnici grada Bjelovara i Bjelovarske- bilogorske županije, predstavnici braniteljskih udruga i ostali.

Ministar obrane Damir Krstičević iskazao je zahvalnost svim pripadnicima i pripadnicama te njihovim obiteljima i naglasio kako je aktivnost ojačanje prednje prisutnosti dokaz solidarnosti Sjevernoatlantskog saveza sa svim svojim članicama. Krstičević je pritom istaknuo kako sudjelovanjem u navedenoj aktivnosti, Hrvatska pokazuje posvećenost vrijednostima NATO-a.

-Od vas, poštovane vojnikinje i vojnici, tražim da uvijek i na svakom mjestu budete dostojni predstavnici časne i pobjedničke Hrvatske vojske i naše domovine Hrvatske- poručio je ministar i na kraju im zahvalio na trudu koji su uložili pripremajući se za ovu aktivnost.

-Želim vam danas, na Veliki petak, da i u porukama Uskrsa pronađete dodatno nadahnuće i snagu za izazove koji se nalaze pred vama- zaključio je ministar obrane.

General-bojnik Siniša Jurković u ovoj je prigodi kazao kako očekuje da će pripadnici i pripadnice svoje zadaće u Poljskoj obavljati jednako uspješno kao i njihovi prethodnici te kako će u Poljskoj biti ne samo vojnici, već i veleposlanici Republike Hrvatske.

-Ponosan sam zato što ste u procesu obuke i pripreme dokazali svoju motiviranost, stručnost i spremnost provesti ovu vrlo značajnu zadaću- rekao je general Jurković.

Zapovjednik 4. HRVCON-a e-FPBG – USA, bojnik Predrag Srđenović naglasio je kako su pripadnici kontingenta nakon dugog i zahtjevnog ciklusa prikladne obuke i ocjenjivanja dostigli potrebnu razinu spremnosti za upućivanje u NATO aktivnost.

Inače, u 4. hrvatskom kontingentu koji broji ukupno 80 pripadnika, nalaze se i četiri žene.

Aktualno
Hrvatska