BIRAM NOVSKU: Predstavljena nova poticajna mjera za poduzetnike početnike

Novom mjerom poduzetnici će dodatno imati pravo na potporu male vrijednosti u iznosu od 20.000 kuna
biram novsku

Gradsko vijeće Grada Novske krajem veljače donijelo je odluku o novoj poticajnoj mjeri za poduzetnike početnike – “Biram Novsku! Potpora za poduzetnike početnike”, a koja je predstavljena na konferenciji za medije u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2.

Kako su objasnili gradonačelnik Marin Piletić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Boženka Spahić, riječ je o lokalnoj mjeri nastaloj kao nadogradnja nacionalne poticajne mjere “Biram Hrvatsku – mobilnost radne snage (povratak u RH)”.

Namijenjena je poduzetnicima početnicima koji su ostvarili pravo i sklopili ugovor s HZZ-om za mjeru “Biram Hrvatsku” i doselili su se u Novsku iz država Europskog gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije.

Ti će poduzetnici u Novskoj moći iskoristiti jednu od mjera za samozapošljavanje te dodatno imati pravo na potporu male vrijednosti u iznosu od 20.000 kuna. Obveza gospodarskih subjekata koji će koristiti spomenutu mjeru jest poslovati minimalno 5 godina od potpisa ugovora te ne mijenjati sjedište izvan grada.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija